Majlis Tilawah Al- Quran Peringkat Sekolah 2014

 Pada 13 dan 27 Februari yang lalu, pihak Panitia Pendidikan Islam SASER dengan kerjasama BADAR SASER telah berjaya menganjurkan program Majlis Tilawah Al-Quran (MTAQ) peringkat sekolah. Tujuan program ini diadakan adalah bagi mencari wakil sekolah untuk Majlis Tilawah Al-Quran peringkat daerah dan memupuk ukhwah sesama pelajar SASER. Selain itu, tujuan lain program ini diadakan adalah untuk membentuk pelajar yang berkemahiran dan berbakat khusus dalam bidang Tilawah, Hafazan dan Syarahan Agama. Antara acara yang dipertandingkan ialah Hafazan, Tilawah Al-Quran, Syarahan Agama, Nasyid, Marhaban dan Penulisan Khat.
Program ini telah disertai oleh pelajar-pelajar tingkatan 4 dan 5 . Program ini telah diadakan di Surau Al-Mutafawwiqin dan Dewan Putera yang bermula dari pukul 9:00 malam dan berakhir kira-kira pukul 11:00 malam. Berikut adalah gambar- gambar sekitar pertandingan tersebut.

Penulisan Khat
Peserta menyampaikan syarahanNasyid Kediaman Kasturi 


Marhaban Kediaman Kasturi


Peserta menyampaikan syarahan


Nasyid Kediaman Jebat*Pemenang-pemenang tempat pertama akan mewakili SASER ke Majlis Tilawah Al-Quran peringkat daerah.

Kami pihak Panitia Pendidikan Islam dan BADAR SASER ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada Tuan Pengetua kerana membenarkan serta menyokong program ini. Ribuan terima kasih juga diucapkan kepada semua pihak ini yang terlibat secara langsung atau tidak langsung. Semoga pemenang-pemenang bagi program ini dapat mengharumkan nama SASER di peringkat yang lebih tinggi.